Infrastruktur IT-strategi Skyløsninger

Flere i teknologiverden snakker om at hybrid sky er “det nye” og at det er noe enhver virksomhet burde vurdere - men hvem trenger en hybrid sky?

Hva er en hybrid sky?

Som navnet tilsier er det en kombinasjon av en privat og offentlig skytjeneste. En privat sky kjennetegnes ved at den er tilgjengelig for et utvalg av brukere innenfor et bestemt nettverk eller lokasjon, og ikke er allment tilgjengelig.

En offentlig tilgjengelig sky derimot, er levert av leverandører over det offentlige internet. Dette betyr ikke at allmennheten har tilgang til dataen, men brukerne har tilgang fra hvor som helst i verden.

Trenger dere det?

Det korte svaret er som svaret på så mye annet: “Det kommer an på”. Hvilke systemer dere har fra tidligere, hvordan IT-strategien for de neste årene ser ut og mange andre faktorer spiller inn. Det er individuelt fra virksomhet om det er behov for en hybrid sky.

For de fleste er svaret nei

Vi mener at de aller færreste norske små og mellomstore bedrifter har behov som tilsier at det er nødvendig med en privat eller hybrid sky. Med en offentlig tilgjengelig sky er dataen tilgjengelig over hele verden gjennom internett, sikret med avansert sikkerhets-infrastruktur og kan brukes med et hav av andre applikasjoner. Disse fordelene gjør at vi i de aller fleste tilfeller anbefaler en offentlig tilgjengelig sky fremfor privat, hybrid eller andre skyer.

Med spesielle behov kan svaret være ja

Derimot, for virksomheter med spesielle behov eller krav kan en hybrid sky være løsningen. Med en hybrid sky får man fordelene med både offentlig tilgjengelig og privat sky, og dette kan endres ettersom virksomhetens behov endrer seg. Dette kan være vedlikehold av legacy-systemer som krever å kjøres på en privat sky samtidig som virksomheten ønsker at bedriftsdata skal være tilgjengelig gjennom offentlig internett.

Har dere også lyst til å lykkes digitalt?
La oss ta en prat!

Håkon Røsten

Økonomiansvarlig / Konsulent

400 20 239

haakon@frend.no

Få månedlig innsikt og nyheter rett i innboksen - meld deg på vårt nyhetsbrev