“Vi er veldig glad over å ha fått med Celine på laget. Hun er et vinnende vesen, har en spennende bakgrunn og lidenskapen hennes for organisasjon, mennesker og teknologi kunne ikke passet bedre for å løse utfordringene kundene våre står i.”
- Henrik Ruud, Strategisk leder og rådgiver


Bli litt bedre kjent med vår nye konsulent

Hvem er du, Celine?

Jeg er en konkurranselysten og engasjert person, som trives med mange baller i luften og høyt tempo. Når jeg ikke er på jobb er jeg gjerne i skogen på terrengsykkel, hest eller på ski.

Celine på NM i terrengsykling i Brumunddal

Kan du fortelle mer om din bakgrunn, erfaring og kjernekompetanse?

Jeg har en mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi, og har jobbet et par år som konsulent i et HR-selskap. Dette har gitt meg god erfaring og kompetanse i hvilke faktorer som er viktig for at en organisasjon skal lykkes, samt hvilke risikofaktorer man bør være bevisst på. Dette gjør at jeg har god forståelse for viktigheten av samspillet mellom organisasjon, menneske og teknologi.

Hvorfor søkte du jobb i Frend?

Frend er et ungt og offensivt selskap, som er under rask utvikling og vekst, noe jeg synes er innmari spennende. I tillegg er vi uavhenige, og formålet vårt er utelukkende å finne og skape de beste løsningene for kundene våre. Dette er en strategi jeg har tro på, og gjerne vil ta del i.

Hva ser du mest frem til i tiden fremover?

Jeg gleder meg til å bli enda flinkere til å utnytte mulighetene i teknologi, samtidig som jeg får jobbe i et miljø hvor vi er opptatt av å spille hverandre gode. Med utgangspunkt i utdanningen min, og min over gjennomsnittet store interesse for hva som får organisasjoner til å lykkes, ser jeg frem til å skape gode resultater for kundene våre.

Hva er dine ambisjoner som konsulent i Frend?

Mine ambisjoner er å styrke kompetansen vår på de mellommenneskelige og organisatoriske faktorene i en vellykket digitaliseringsprosess. Å forstå interaksjonen mellom menneske og teknologi er kritisk for at vi skal kunne levere gode prosesser fra A-Å. Dette er noe vi allerede er veldig gode på, men jeg har som mål at vi skal bli enda bedre.


Celine i sin andre arbeidsuke

Hva er ditt budskap til organisasjoner som ønsker å lykkes digitalt?

For at en organisasjon skal lykkes digitalt må de vite hvilke behov de trenger å dekke. Bedrifter som lykkes har som regel en grundig behovskartlegging for å identifisere hvilke problem- og utviklingsområder de har, for å deretter velge de verktøyene som er best egnet for å løse disse. Videre er det ekstremt viktig å skape en god endringsprosess som sørger for at alle ansatte er med i den digitale transformasjonen. For mange vil store organisatoriske endringer kunne oppleves usikkert og noe skremmende, som gjør at vi er nødt til å skape trygge og forutsigbare rammer for endringen. På denne måten kan en oppnå en digitaliseringsprosess som har direkte overføringsverdi på både organisasjons- og individnivå.

Vil du jobbe med Celine?

Vi trenger fortsatt flere engasjerte og nysgjerrige teknologer og utviklere.

Sjekk ut våre karrieresider for ledige stillinger og mer informasjon.

Vi gleder oss til å jobbe med deg, Celine!

Har dere også lyst til å lykkes digitalt?
La oss ta en prat!

Veronica Solbak

Markedsføringsansvarlig

993 18 476

veronica@frend.no