Digital arbeidsplass IT-sikkerhet Skyløsninger

Microsoft har siden 2019 hatt datasentre i Norge, og norske bedrifter kan søke om få dataen sin lagret i Norge. Dette skjer ikke automatisk, og nå nærmer søknadsfristen seg.

Microsoft har to datasentre i Norge; i Stavanger og Oslo. Her har det tidligere kun blitt lagret Microsoft Azure data, men nå er kapasiteten økt, og Microsoft åpner for at Microsoft 365 data også kan lagres her.

Etter GDPR-forordningen trådte i kraft i 2018 har det vært et fokus på å ha data lagret i Norge, og nå har norske selskaper muligheten til å bruke Microsoft 365 uten å måtte bekymre seg for å overholde norske lover og regler for datalagring og personvern.

Ikke all data vil bli lagret i Norge, men områdene som er mest brukt til lagring av data vil være i Norge. Dette gjelder dataen i Teams, SharePoint, OneDrive og Exchange (e-post).

Hva må dere gjøre?

Flytting av data til Norge skjer ikke automatisk, og flyttingen må søkes om av en administrator. Søknadsfristen er 31. oktober 2020, og hvis søknaden blir godkjent vil dataen være ferdig flyttet kostnadsfritt før 1. november 2020.

Det vil også være mulig å søke om flytting etter 31. oktober, men dette vil være en lengre og mer tidkrevende prosess.

Dersom dere trenger hjelp med søknaden er det bare å ta kontakt, så hjelper vi dere gjerne!

Har dere også lyst til å lykkes digitalt?
La oss ta en prat!

Håkon Røsten

Økonomiansvarlig / Konsulent

993 57 742

haakon@frend.no

Få månedlig innsikt og nyheter rett i innboksen - meld deg på vårt nyhetsbrev